Milieubewust reizen

Steeds meer mensen zijn, gelukkig maar, met het milieu bezig. Ze vragen zich af op welke manier zij kunnen bijdragen aan een goede leefomgeving voor iedereen. Zo ook tijdens vakanties en reizen. Kleine veranderingen kunnen van grote invloed zijn, zeker als vele mensen rekening gaan houden met het milieu. Door je steentje bij te dragen ben je in ieder geval wél acties op het gebied van duurzaamheid, hoe klein je stappen ook zijn het is altijd nog beter dan helemaal niets doen.

Als je een vliegreis maakt kun je bijvoorbeeld een GreenSeat reserveren in het vliegtuig, door een GreenSeat te reserveren wordt er een boom geplant. Er zijn ook diverse hotels welke een Blue-flag label hebben wat een schoon en milieuvriendelijk strand aangeeft. Er zijn daarnaast diverse reiswebsites welke vakanties aanbieden en tips geven voor een milieubewuste reis.

Als reiziger zijn er ook enkele dingen die je tijdens het reizen kunt doen om milieubewust bezig te zijn.

  • Draai bijvoorbeeld de kraan dicht wanneer je je tanden aan het poetsen bent
  • Maak geen gebruik van plastic tasjes wanner je aan het winkelen bent maar zorg er voor dat je zelf een herbruikbare tas meeneemt, per minuut worden namelijk 1 miljoen tasjes aangenomen maar deze worden vaak zodra men thuiskomt weer weggegooid.
  • Maak geen gebruik van de droger maar laat je kleren in de frisse buitenlucht hangen
  • Zet alle apparatuur uit wanneer je van huis vertrekt maar bijvoorbeeld ook in je hotelkamer wanneer je een dagje de deur uit gaat.
  • Pak je koffer eens wat lichter, een koffer eist 4% van zijn gewicht in brandstof per uur op en een kleine handeling kan dus zorgen voor een hoop brandstofbesparing.