Zorgeloos op reis

Ga je op reis naar een verre bestemming? Dan kan het nogal eens voorkomen dat dat je een blessure of virus oploopt. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei andere zaken die kunnen overkomen tijdens het maken van een reis. Denk bijvoorbeeld aan het kwijtraken van reisdocumenten of bestolen worden van je portemonnee. Een vakantie is natuurlijk bedoeld om zorgeloos te genieten. Daarom hier ook enkele tips die toe te passen zijn indien je op reis gaat, zo kun je zorgeloos genieten!

Contact met thuisfront

Laat altijd aan enkele achterblijvers weten waar je verblijft. Noteer altijd het adres en het telefoonnummer waar je te bereiken bent. Ook in de tijd van mobiele telefoons is het aan te raden om, indien mogelijk, een vast nummer op te geven van bijvoorbeeld het hotel. Een mobiele telefoon kun je makkelijk uit het oog verliezen.

Controle woning

Zorg er voor dat je voor vertrek nog zeker een kwartier van je tijd uittrekt om je woning te controleren. Zijn alle ramen dicht? Staan alle apparaten uit? Zitten de deuren op slot? Brand er nergens meer licht? Laat ook geen sleutels aan de binnenzijde van een deur zitten en zorg er voor dat de meest waardevolle spullen uit het oog liggen of netjes opgeborgen zitten in een kluisje.
 
Probeer er voor te zorgen dat je woning een bewoonde indruk maakt terwijl je weg bent. Vraag buren, vrienden of familie om regelmatig de post te legen, laat bijvoorbeeld het gras maaien, zet wat afwas op het aanrecht en laat af en toe de gordijnen eens open doen. Een slimme truc is om lampen met een tijdschakelaar te kopen.

Gezond op reis

Bekijk voor je op reis gaat welke vaccins aangeraden worden en maak dan een afspraak bij je dokter. Schaf daarnaast middelen aan zoals bijvoorbeeld paracetamol, diarreeremmers, ontsmettingsmiddel, pleisters, anti-muggensticks, pilletjes voor de reisziekte en zonnebrandcrème. Door deze mee te nemen kun je snel ingrijpen op ongemakken of deze juist voorkomen!