Duitsland als handelspartner

Duitsland is met afstand de grootste handelspartner van Nederland. Bijna 30 procent van het Nederlands bruto binnenlands product gaat naar Duitsland. Duitsland loopt Europees gezien voorop als het gaat over het economisch herstel. De fabrieken vergroten er hun productie en de werkloosheid is laag. Natuurlijk komt dit Nederland ten goede aangezien de bestedingen van de Duitsers toe gaan nemen.

Verbindingen

De infrastructuur tussen Duitsland en Nederland is prima. De verbindingen zijn zowel over water, weg als door de lucht goed op elkaar aangesloten. De Rijn is de belangrijkste waterweg van Europa. De grootste binnenvaartschepen kunnen tot in Duitsland komen. Daarnaast zijn een aantal luchthavens in Duitsland zeer goed bereikbaar. Veel mensen uit Nederland kiezen ervoor om te vliegen via de luchthavens van Weeze of Dusseldorf. Parkeren Dusseldorf is goed mogelijk door de enorme parkeerplaatsen bij het vliegveld. Daardoor is het ook voor zakelijke vluchten zeer aantrekkelijk.

Relatie

Om de economische relatie tussen Duitsland en Nederland nogmaals te bevestigen, is ons land op de industriebeurs in Hannover-Messe 2014 gevraagd partnerland te worden. Deze beurs geld als een van de grootse industriebeurzen ter wereld.

Profiteren

Zolang wij als Nederlanders massaal gebruik blijven maken van de Duitse diensten en producten zullen we nauw verbonden blijven met de Duitsers. En wie wilt nu niet profiteren van de groeiende Duitse economie.