Goed voorbereid op reis

Vele mensen kijken er het hele jaar naar uit: de vakantieperiode. Toch zijn er ook genoeg mensen die het niet zo zien zitten om op vakantie te gaan. Ze vinden het veel te spannend en wat beangstigend om hun vertrouwde omgeving te verlaten. Ze zijn bijvoorbeeld bang voor communicatieproblemen met mensen die een andere taal spreken, rare insecten, exotische gerechten of een kwallenbeet.

Onderzoek van MasterCard onder 650 respondenten heeft deze angsten in kaart gebracht en de drie meest voorkomende angsten op vakantie zijn:

  • Bestolen worden tijdens de vakantie
  • Vreemde insecten en ongedierte
  • Met het vliegtuig gaan

Andere angsten die uit dit onderzoek naar voren kwamen is de angst om zich in bikini of zwembroek te moeten vertonen en het niet kunnen betalen in het buitenland.

Vaak zijn deze angsten ongegrond, vliegen was bijvoorbeeld nog nooit zo veilig en is niet risicovoller dan rijden met de auto. Betalen in het buitenland is vaak net zo veilig als thuis, binnen Europa kun je vaak zelfs overal gratis pinnen. Ongeveer 93% van de mensen neemt de betaalpas mee op vakantie en 47% laat ook de creditcard niet thuis.